LEFH zoekt enthousiaste vrijwilligers!

LEFH organiseert met veel plezier evenementen in Helvoirt, zoals Koningsdag, de kindermiddag tijdens Hemelvaart en de Speelgoedbeurs. Om dit nog beter op te zetten en nieuwe ideeën te realiseren zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze vereniging willen komen versterken.

Kom je graag een dagje helpen tijdens één van onze evenementen of wil je bijdragen aan het organiseren van een activiteit of evenement, dan horen we het graag via info@lefh.nl!

LEFH is een jeugdorganisatie die diverse evenementen voor kinderen in Helvoirt en omstreken organiseert, waaronder Koningsdag en de kindermiddag op Hemelvaartsdag. Per evenement hebben we een werkgroep samengesteld die hiervoor verantwoordelijk is. Daarnaast hebben we op de dag van het evenement nog een extra groep vrijwilligers die de organisatie versterken en meehelpen.

Wij hebben de afgelopen maanden een super leuke tijd gehad en heel veel moois neer kunnen zetten in het dorp, zoals de carnavalsmiddag, Koningsdag en de kindermiddag tijdens Helemaal Helvoirt. We merken dat de evenementen erg goed bezocht worden en daar zijn we dan ook heel erg blij mee.

Zeker door de grote opkomst merken we dat we tijdens de organisatie en op de dag van het evenement zelf echt handjes tekortkomen. Hiermee willen we proberen te voorkomen dat we afscheid moeten nemen van sommige van onze evenementen. Ook hebben we nieuwe ideeën en dromen, zowel voor onze bestaande als voor nieuwe activiteiten. Met jullie als nieuwe enthousiaste vrijwilligers kunnen we deze ideeën hopelijk zo snel mogelijk realiseren!

Op dit moment organiseren we een vijftal grotere evenementen per jaar:

Carnavalsmiddag

De woensdag voor carnaval beginnen wij al met een gezellige carnavalsmiddag. De middag is gericht op de kinderen van de basisschool uit Helvoirt (leeftijd 4-12 jaar). De ‘Soos’ wordt omgetoverd tot een gezellige carnavalslocatie, de snoepzakken liggen klaar en de kinderen kunnen genieten van de nieuwe feestnummers.

De middag vindt plaats bij D’n Inbreng, tijdens carnaval het thuishonk van de “Koe’le Kiet”.

Koningsdag

27 April is het Koningsdag en dat vieren we samen op het rolschaatsbaantje bij D’n Inbreng. Met de hulp van Stichting Comité Helvoirt dragen we zorg voor de gehele organisatie; van het aanvragen van de vergunning tot het regelen van alle activiteiten tijdens Koningsdag. 

We zetten het terras neer, vullen de bar en zorgen dat het veld is gevuld met een aantal leuke springkussens/stormbanen. Achter de schermen moet er nog veel meer gebeuren; onder andere het contact met Harmonie Kunst Adelt, Gilde Sint Joris en Gilde Catharina en Barbara en de wethouder van de Gemeente Vught voor de versierde fietsjestocht en het officiële gedeelte. En zonder promotie zou natuurlijk niemand weten dat er iets georganiseerd is.

Kindermiddag

De Hemelvaartsdag organiseren we al vele jaren samen met KVW Helvoirt een geslaagde kindermiddag. Of het nu tijdens Helvoirts Weekend, Hemels Helvoirt of Helemaal Helvoirt is, wij zorgen dat er op donderdagmiddag springkussens, spelletjes en knutselactiviteiten zijn. Zo ook volgend jaar weer! We proberen altijd creatief te blijven, en niet iedere keer hetzelfde neer te zetten. Samen met KVW brainstormen we over wat we kunnen organiseren en knutselen.

Speelgoedbeurs

De Speelgoedbeurs wordt altijd op zaterdagmiddag in begin november georganiseerd. Dan hebben we D’n Inbreng omgebouwd tot een kleine markt voor speelgoed, boeken en spelletjes. De zaterdag voor het evenement is er een inzameldag. Tussen de inzameldag en de speelgoedbeurs moeten alle ingeleverde spullen getest en geprijsd worden. 

Tijdens de Speelgoedbeurs is er ook al jaren een loterij.  Hiervoor gaan we van tevoren de bedrijven van Helvoirt langs voor sponsoring, waarvoor we ze enorm dankbaar zijn!

Sint en Piet

In de weekenden vanaf de intocht tot 5 december hebben we een groep enthousiaste Pieten die op huisbezoek gaan in Helvoirt en omliggende dorpen. Naast huisbezoeken zijn Sinterklaas en zijn Pieten ook welkom bij grotere bedrijven. ‘s Ochtends worden de pieten voorbereid en ze krijgen een (lunch)pakketje mee voor de hele dag. Ook knapzakken met pepernoten en snoepgoed worden gevuld. Om alle pieten op de juiste adressen te krijgen wordt er ook veel tijd gestoken in het maken van een duidelijke planning.

Wij hopen dat we onze vereniging kunnen uitbreiden met meer vrijwilligers om (nog meer) toffe activiteiten te organiseren en we geen afscheid hoeven te nemen van onze huidige evenementen.

Interesse in het helpen tijdens een activiteit of wil je één (of meerdere) van onze werkgroepen versterken, wij zijn super blij met alle hulp!

Wij staan ook altijd open voor ideeën over nieuwe activiteiten of het verbeteren van onze huidige evenementen. Voor aanmelden of meer informatie kan je mailen naar info@lefh.nl.


LEFH | Local Entertainment Factory Helvoirt | D'n Inbreng | Helvoirt