Wat is LEFH?

Welkom bij Local Entertainment Factory Helvoirt!

LEFH is een enthousiaste groep vrijwilligers die activiteiten organiseert voor alle kinderen uit Helvoirt van 4 tot +- 21 jaar in de vorm van groepsavonden.

Daarnaast organiseert LEFH in november de speelgoedbeurs en zijn we actief  tijdens Helvoirts weekend. Voor ieder wat wils, dat is wat LEFH de jeugd van Helvoirt wil bieden. De activeiten zijn zeer uiteenlopend; actieve buitenspellen, computergames, beauty-avondjes, uitstapjes zoals zwemmen en schaatsen, zelf koken; noem het maar op. Hierbij kijken we ook naar wat de kinderen zelf leuk vinden en mogen zij ook voor een deel meedenken over de invulling van de avonden.

De groepen draaien elke 2 weken op verschillende dagen (alle even weken, met uitzondering van de vakanties), afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Qua leeftijd zijn de groepen als volgt ingedeeld:

 • Kleutergroep 3.5 t/m 6 jaar

Zaterdag ochtend 10.00u -12.00u

Leiding:Yvonne Jonkers, Sybren, Niels

 • Groep 7 t/m 11 jaar

Vrijdagavond 18.30u-20.00u

Leiding Laura en Agnes

 • Groep 7 t/m 11 jaar

Donderdag avond 18.00-19.30

Leiding: Lonneke en Anke

 • Girls club 12 t/m 16 jaar

Dinsdag avond 19.00 – 20.30

Leiding: Sanne en Carola

 • Boyz club 12 t/m 16 jaar.

Vrijdagavond 19.00 – 20.30

Leiding: Frits en Ad

 

Zoals u ziet zijn er in sommige leeftijdsklassen meerdere groepen. In welke groep uw kind geplaatst wordt hangt af van de grootte van de groepen op dat moment en eventueel of uw kind al andere kinderen kent, bijvoorbeeld uit de klas.

Door het jaar heen worden er binnen LEFH verschillende gezamenlijke activteiten georganiseerd. Sommige van deze activiteiten zijn echt bedoeld voor de leden en worden met alle groepen tegelijkertijd gedaan.  Echter organiseert LEFH daarnaast ook nog activiteiten waarmee we zowel aan onze naamsbekendheid werken als geld verdienen voor ons zomerkamp.

Activiteiten voor leden:

 • Weekend (1x per jaar, meestal in het voorjaar)
  • Tijdens het ledenweekend verblijven we in een ander dorp, in de blokhut van een scoutinggroep of Jong nederlandgroep. Het weekend duurt meestal van vrijdagavond tot zondagmiddag.
 • Kamp (1x per jaar, de eerste week van de basisschoolvakantie)
  • Het zomerkamp is het hoogtepunt van het jaar voor de meeste leden. We verblijven op het terrein van een andere scouting- of jong Nederlandgroep. Hier hebben we een blokhut tot onze beschikking met keuken en sanitair, maar er wordt geslapen in tenten.
 • Sinterklaas (op een avond in de week voorafgaand aan 5 december)
 • Carnaval (woensdagmiddag voor carnaval)

Promotie- en inkomstenactiviteiten:

 • Speelgoedbeurs
  • In 2012 hebben we voor het eerst de speelgoedbeurs georganiseerd, inmiddels een begrip in Helvoirt. Wij verkopen gebruikt speelgoed van mensen in en om Helvoirt en de opbrengst gaat deels naar een goed doel en deels naar LEFH.
 • Sinterklaas aan huis
  • Sinds 2013 bestaat de mogelijkheid om sinterklaas met zijn pieten bij u thuis te laten komen om uw sinterklaasavond met de familie extra bijzonder te maken. Ook voor bedrijven hebben wij volop mogelijkheden.
 • Peperkoekkraam
  • Tijdens Helvoirts weekend is de peperkoekkraam niet meer weg te denken! Door middel van een loterij worden heerlijke peperkoeken en suikerbroden verdeeld onder de bezoekers van de rommelmarkt en jaarmarkt.
 • Helvoirts Weekend Family funday
  • De zondag van Helvoirts weekend staat geheel in het teken van de kinderen. In samenwerking met KinderVakantieWerk Helvoirt (KVW) zorgen we ervoor dat alle kinderen uit Helvoirt en omstreken een geweldige dag hebben.

 

Vanzelfsprekend kan LEFH niet draaien zonder dat hieraan kosten verbonden zijn. Als vereniging

proberen wij echter de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat ieder kind bij LEFH kan komen.

De totale kosten voor dit schooljaar LEFH (seizoen 2015-2016) bedragen slechts 170 euro, opgedeeld in de volgende posten:

Groepsavonden            85 euro per jaar

Weekend                      20 euro per jaar

Zomerkamp                  65 euro per jaar

Nieuwe leden mogen 1x gratis meedraaien om te kijken of LEFH iets voor hen is.

U heeft de volgende mogelijkheden om de contributie te betalen:

 1. Betaling van het gehele bedrag ineens (voor 31 januari)
 2. Betaling in 2 termijnen (voor eind september, voor eind januari)

Het rekeningnummer waarop de contributie overgemaakt kan worden is het volgende:

IBAN:  NL81RABO01211.95.635  T.n.v. stichting LEFH

Het is de bedoeling dat u zelf het bedrag overmaakt. Hierbij graag de naam van het kind vermelden.

Mochten wij de betaling van u niet op tijd ontvangen hebben ontvangt u hiervan bericht.

Voor vragen over de contributie kunt u contact opnemen met onze penningmeester Sybren Wijffels via penningmeester@lefh.nl.

 

Naar aanleiding van deze informatie nieuwsgierig geworden? Loop dan eens binnen bij een van onze groepsavonden of activiteiten en vraag om meer informatie! Uiteraard mag uw kind altijd gratis een keer proefdraaien. Voor vragen kunt u ook altijd mailen naar info@lefh.nl. Wilt u uw kind graag aanmelden? Vul dan alvast het aanmeld-formulier in! Uw gegevens worden enkel bewaard voor verenigingsdoeleinden en worden na afloop van uw lidmaatschap gewist.